petek, 6. oktober 2017

Na obisk v Nemčijo in še skok na Nizozemsko

2. DAN   
Četrtek, 5. oktober 2017

Regensburg-Nürnberg-Würzburg

Zjutraj smo se že navsezgodaj zbudili. Odločili smo se, da se odpravimo naprej proti drugemu največjemu mestu Bavarske Nürnbergu, ki leži ob reki Pegnitz in kanalu Rejn-Majna-Donava. Ker smo bili dovolj zgodnji, smo lahko parkirali prav v bližini obzidja in starega dela mesta. Sprehodili smo se ob obzidju in pokukali v lično urejene trgovinice. Ogledali smo si stari del mesta. Na glavnem trgu smo na stojnicah pregledali njihovo ponudbo. Ustavili smo se pri gotskem vodnjaku iz leta 1385. Povzpeli smo se do Nürnberškega gradu. Od tam se nam je odprl čudovit razgled na celotno mesto.






Operna hiša.

 

Bazilika sv. Lovrenca.


Bolnišnica sv. Duha na bregu reke Pegnitz.




Schöner Brunnen-gotski vodnjak.

Marijina cerkev

Nürnberški grad stoji na grebenu iz peščenjakov.




Razgled z gradu.


Würzburg

Po ogledu smo vožnjo nadaljevali do Würzburga, ki leži na začetku Romantične ceste. Parkirali smo na velikem parkirišču, ki je bilo zasedeno z avtomobili in avtodomi. Povprašali smo redarko, kako bi najhitreje prišli do mesta. Nakazala nam je smer in povedala, da moramo priti do mostu s svetniki. Začelo je deževati in močan veter nam je obračal dežnike. 






Most čez reko Majno, ki ga krasi 12 kipov svetnikov in vladarjev.






Z mostu pogled na grad.







Čudovita katedrala sv. Kiliana

Vodnjak.




Marijina kapela.





Tukaj sta nam dež in veter kar lepo ponagajala. Mestece nam je bilo kljub temu zelo všeč in brez dežja bi se tam verjetno zadržali več časa.



 Prespali smo kar na parkirišču, ki pa je menda od 8. do 15. ure plačljivo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar