nedelja, 15. oktober 2017

Na obisk v Nemčijo in še skok na Nizozemsko

11. DAN
Sobota, 14. oktober 2017

Zaltbommel-Empel-Neer-Grossenbaum
Empel

Zjutraj, ko smo se zbudili nismo prav nič hiteli. Do mesta Empel nas je čakalo približno 25 km poti. Želeli smo si ogledati sferične hiše, ki jih je projektiral Dries Kreijkamp. Zgrajene so bile leta 1984. Namenjene so bile samskim ljudem ali paru brez otrok.

 



 

Na poti.

Neer

Za zaključek "skoka" na Nizozemsko smo izbrali  Neer, ki se nahaja v pokrajini Limburg. Tukaj smo  hoteli na PZA-ju prespati, vendar je bilo vse zasedeno. Tako smo se parkirali v bližini. Posedeli smo, toplo sonce nas je grelo. Nizozemski par v bližini se je sončil v kopalkah. Prvič v vseh dnevih potovanja nam je bilo vroče. Polenili smo se. Prav nikamor se nam ni ljubilo. Pozneje smo si vseeno skuhali kosilo. S PZA-ja ni odšel noben AD, zato smo odšli mi.








Sedem dni smo se potepali po Nizozemski. Lepo je bilo, kljub vremenu, ki nam ni bilo naklonjeno.  V spominu nam bodo ostali mlini na veter, coklarne, sirarne, taka in drugačna kolesa, polderji, neskončna ravnina, kanali, mostički, dvižni mostovi, peščeni nasipi, plaža, slikovite vasice, vetrne elektrarne. Še vedno pa imamo v spomini tudi polja tulipanov, ki smo jih obiskali že kar nekaj let nazaj. 

Na poti.

Grossebaum

Imeli smo namen še malo potovati po Nizozemski, vendar obljuba dela dolg. Lavri smo obljubili, da se ob vračanju ustavimo pri njej.  Tako smo  se ponovno znašli v Grossebaumu. Bil je preveč lep dan, da bi ga preživeli v stanovanju, zato smo se že takoj odpravili na sprehod. Tokrat nas je Lavra odpeljala do jezera, kjer sta z Jackom vedno hranila nutrije in race.


 




Zadnjikrat skupaj.




Ni komentarjev:

Objavite komentar