četrtek, 12. oktober 2017

Na obisk v Nemčijo in še skok na Nizozemsko

8. DAN
Sreda, 11. oktober 2017

Volendam-Edam-Marken-Wormerveer

Volendam

Prespali smo v Volendamu, kjer je celo noč pihalo in deževalo. V nič kaj prijaznem vremenu, smo se odpravili na ogled te znane ribiške vasice. Ulice so bile prazne, puste. Zdelo se nam je, da se je tukaj življenje ustavilo.  

Turistično naselje.






Po ogledu smo se odpeljali še na ogled izdelave cokel, ki se začne z obdelavo surovega, suhega polena. Predstavili so nam proizvodnjo in vrste sirov. Potem smo jih degustirali in tudi kupili. Tu smo prvič parkirali zraven avtobusa s turisti.










Edam

Po Volendamu smo si ogledali še Edam in nadaljevali proti Markenu. 



Na tržnici smo kupili sir.

Muzej.

Bliža se noč čarovnic.




Marken

Čudovita ribiška vasica, ki se nam je že prvič, ko smo jo obiskali vtisnila v spomin. Podobne hiške, usklajenih barv so videti kot neresnične. Tudi običajne gužve kot je v spomladanskih mesecih ni bilo. Tu smo še enkrat poslušali in si ogledali izdelavo cokel, ki pa je bila povedana bolj na hudomušen način.
Na poti.



Moj dom.





Svetilnik.



Še en del poti nas je za tisti dan še čakal. Želeli smo se ustaviti v Zaanse Schans. Ker smo prišli pozno, smo ogled rajši pustili za naslednji dan. V razmišljanju kje bomo prespali, smo izbrali Wormerveer, ki je bil samo 3 km stran.

Na poti.

Na poti.
PZA Wormerveer (12€/24 ur )

Ni komentarjev:

Objavite komentar