sobota, 14. oktober 2017

Na obisk v Nemčijo in še skok na Nizozemsko

10. DAN
Petek, 13. oktober 2017

Gouda-Oudewater-Zaltbommel

 Gouda

Dopoldne smo naredili ogled glavnih znamenitosti mesta. Pri mestni hiši smo čakali skupaj s svati na nevesto, ki pa jo nismo dočakali. Odšli smo med ulice, zašli in našli majhno pristanišče, kjer so zasidrane stare ladje. Prav všeč in zanimivo nam je bilo, da smo se znašli tam. "Smejali" smo se  opozorilom, ki so bila namenjena pasjim lastnikom. Ozirali smo se za kolesi, s katerimi so mamice prevažale otroke. Prav za konec pa smo pustili nakup sira gouda.


 

















Oudewater

Lačni smo se vrnili v AD in si skuhali kosilo. Potem pa nas je pot vodila v Oudewater. Nekam zaspano in "uročeno" je na nas deloval ta kraj. Hitro smo ga zapustili in se tako odpovedali čarovniškemu vaganju.  Mogoče so se nam zato čarovnice maščevale, saj nas je GPS peljal po ozki, res ozki poti.  


Na poti.

Zaltbommel

Za današnji dan sploh nismo vedeli, kje bomo prespali. Pogledali smo na park4night in se odločili za brezplačni PZA v Zaltbommelu. Parkirali smo vmes med dvema AD. Takoj smo se odpravili v mesto, ki ni bilo daleč.
Hodili smo po dolgi ulici in prišli na trg. Zaneslo nas je na zanimivo pokopališče. Skozi vodna vrata smo prišli na sprehajalno pot, kjer smo v daljavi zagledali s soncem obsijani most. Sprehodili smo se do cerkve in gradu. Videli smo hiše, ki v sebi skrivajo bogato zgodovino. Po svoje se nam je to mestece vtisnilo v spomin. Bilo nam je zelo všeč.

PZA

 



Mestna hiša.
 

Prodajalna.
Na trgu.

Vaga.






Most Martinusa Nijhoffa.

Reka Waal.


Ni komentarjev:

Objavite komentar