ponedeljek, 16. oktober 2017

Na obisk v Nemčijo in še skok na Nizozemsko

12. DAN
Nedelja, 15. oktober 2017

Grossenbaum-Duisburg-Düsseldorf

Zjutraj smo se zbudili v sončen dan. Odšli smo na zajtrk in kavico, potem pa na sprehod. Po vrnitvi se je Laura z družino odpravljala na nedeljski izlet v Köln. Čeprav so nas vabili, da se jim pridružimo, smo si glede na daljavo, rajši izbrali še ogled Duisburga in Düsseldorfa. Tu smo se brez besed zadnjič objeli. Z bolečino v srcu in solznimi očmi smo se poslovili. Vedeli smo, da se ne bomo nikoli več videli.

Spanje.

Jutranji sprehod.

Duisburg

Ko smo prispeli v Duisburg, je bilo mesto še neobljudeno. Sprehodili smo se po praznih ulicah in si ogledali nekaj znamenitosti. Potem pa smo nadaljevali v Düsseldorf.





 


 

 


Na poti smo naredili postanek za ogled skulpture Tiger & Turtle-Magic Mountain. Parkirali smo v bližini Angerparka in se peš sprehodili po tlakovani, vijugasti poti do vrha.


Razgled.


Razgled.

Düsseldorf

Tokrat nas je v Düsseldorfu pričakalo sončno vreme. Parkirali smo na PZA-ju tik ob Renu. Sonce nas je zvabilo, da smo se prav kmalu odpravili na raziskovanje mesta. Čez most smo prečkali reko Ren in se znašli na drugi strani. Po dolgem času smo se vrnili nazaj in se sprehodili ob Renu. Ker je bila nedelja, pa še sonce in zelo toplo, je bilo ljudi toliko, kot jih v vseh dneh potovanja nismo videli. Po starem mestnem jedru je bila gneča še večja. Ljudje so se sprehajali, posedali in predvsem uživali.








 




 






Večerni Düsseldorf









Ni komentarjev:

Objavite komentar