ponedeljek, 23. april 2018

Potepanje po Toskani / Montepulciano

10. DAN
Nedelja, 15. april 2018

San Quirica d'Orcia - Pienza - Montepulciano (24 km)

San Quirica d'Orcia

PZA San Quirica d'Orcia (N43.05595 E11.60697)

Zbudili smo se v oblačen in rahlo deževen dan. V bližnji pekarni smo za zajtrk kupili rogljičke. Potem pa je bil že čas, da smo se odpravili na ogled mesta.

Cerkev "Sanctae Mariae"

Spedale della Scala


Mimo nje ne moreš brez nasmeha.




Chiesa di S. Francesco

La Collegiata







Palazzo Chigi



Mestece nam je bilo zelo všeč. Videli smo le peščico domačinov in nekaj turistov. Pri Collegiati smo videli kolesarje, ki so pridno gonili pedala v klanec. Že v več mestih smo opazili romarje, ki so hodili po starodavni romarski poti imenovani "Via Francigena". Tudi nas so malce zasrbeli podplati, da bi se jim kar pridružili.  

Na poti.

Pienza

Naš naslednji cilj je bila Pienza, rojstni kraj papeža Pija II. Ko prispemo tja, so bila parkirišča popolnoma zasedena. Imeli smo veliko srečo, da se je prav takrat odpeljal osebni avtomobil. V Pienzo smo vstopili skozi Porta Al Prato. Ozke ulice so bile polne nedeljskih sprehajalcev in turistov. Kupovali so in sva ovčji sir pecorino, salame, olje, vino. Ogledali smo si znamenitosti, postali na razglednih točkah in uživali ob pogledu na toskansko pokrajino. Všeč so nam bili majhni detajli, ki so krasili hiše. Pisano poslikani poštni nabiralniki, stara držala za sveče, čevelj privezan na okensko rešetko, vhodi okrašeni s cvetočimi lončnicami.

Porta Al Prato



Palazzo Vescovile.
Pozzo dei Cani

Il Duomo di Pienza.













Montepulciano

V dežju smo se odpeljali v Montepulciano. Parkirali smo na PZA-ju. Vzeli smo si malo počitka, potem pa odšli v mesto, ki je zgrajeno na grebenu. Vzpenjali smo se gor in dol po strmih ulicah. Počakali smo na sončni zahod in se nazaj sprehodili že v soju uličnih svetilk.


Piazza Grande in Duomo














Torre del Pulcinella


Chiesa di SantAgostino






Ni komentarjev:

Objavite komentar