nedelja, 22. april 2018

Potepanje po Toskani / San Quirico d'Orcia

9. DAN
Sobota, 14. april 2018

Terme Saturnia - Montemerano - Pitigliano - Sovana - Sorano - San Quirico d'Orcia (103 km )

Montemerano

Zjutraj smo pospravili, natočili vodo, plačali in se z novim zagonom odpravili v Montemerano. Malo časa smo porabili v tem prijetnem kraju med kamnitimi hiškami, okrašenimi s cvetjem. Hitro smo se sprehodili med ozkimi ulicami, urejenimi dvorišči in trgom. 

 Pogled na Montemerano


 





 




 

Cerkev San Giorgio iz 14. st.

Pitigliano

Iz Montemerana smo se odpeljali v Pitigliano. Ko smo ga zagledali, smo kar malce obnemeli. Čudovito, edinstveno mestece, zgrajeno na kamnini iz tufa.  Parkirali smo na parkirišču, ki je bil od mesta oddaljen cca 15 minut.  Del poti smo hodili po cesti, potem so nas smerokazi usmerili v zgodovinski del mesta. Kar malce skrivnostno se je bilo sprehajati po ozkih ulicah med kamnitimi hišami. Mnogo je bilo stopnic, podhodov, kleti. Cerkve, ki smo jih videli so bile drugačne, preprostejše. 






P. della Repubblica
Lev na vhodu v palačo Orsini.

Vodnjak













Po isti poti smo se vrnili na parkirišče. Bilo je zelo, zelo vroče. Takoj, ko smo zapustili Pitigliano smo se ustavili za ogled jam, ki se nahajajo v njegovi bližini. Ogled nam je vzel dobro uro časa.





Via cava di San Giuseppe.



Od tam smo nadaljevali proti Sovani, kjer smo si želeli ogledati etruščanske tombe. Ko hočemo plačati vstopnino, nas blagajnik nažene češ, da ima nujen primer. Debelo ga pogledamo in vseeno prosimo za plan ogleda. Da nam ga in nas skoraj nažene ven. Prav, le zakaj bi se pritoževali, če si lahko zadevo ogledamo zastonj.





Tomba dei Demoni Alati.

Tomba Ildebranda.


Že malce utrujeni od nešteto prehojenih korakov, se nismo odločili za ogled Sovane. Nadaljevali smo skozi Sorano, ga poslikali  in se odpeljali na spanje v San Quirica d'Orcia.

Na poti.

Pogled na Sorano.

Na poti.


Ni komentarjev:

Objavite komentar