ponedeljek, 16. april 2018

Potepanje po Toskani / Pisa

3. DAN
Nedelja, 8. april 2018

Collodi - Lucca - Pisa (39 km)

Zjutraj nas je zbudilo žvrgolenje ptičkov in riganje osličkov. Veseli nevsakdanje budnice, smo se že zgodaj odpravili proti Lucci. Tu smo že bili, ampak vseeno smo se odločili za postanek in ogled. Še dobro, da smo prišli tako zgodaj, saj se je parkirišče hitro polnilo. Nismo vedeli, da se odvija cvetlični sejem in množica ljudi se je večala. Izza ograje smo malce pogledali na sejemsko ponudbo, potem pa rajši odšli na ogled mesta. Med ogledom nas je zmotilo oddaljeno bobnanje. Radovedni smo odšli pogledat. Videli smo srednjeveški sprevod in nekaj časa smo mu sledili. Potem pa nas je začel preganjati čas, saj smo parkirnino plačali le za dve uri. Tako smo sprevod zapustili in se vrnili na parkirišče.

Lucca 

Vrata skozi katera smo vstopili.

Cvetlični sejem.

Trg s Puccinijevim spomenikom in rojstno hišo.

Torre delle Ore
Torre Guinigi z vrtom na vrhu.

Trg zgrajen na ostankih antičnega rimskega amfiteatra.

Srednjeveški sprevod.



Katedrala sv. Martina.

Sprehod ob odlično ohranjenem obzidju.

Še veliko bi si lahko pogledali, lahko bi ponovno plačali parkirnino, lahko bi počakali na srednjeveške igre, ampak ne, mi smo se odpravili proti Pisi, kjer smo leta nazaj že bili.

Pisa

Za spanje smo si izbrali kamp Torre Pendente. Od tam do Campo dei Miracoli s stolnico, krstilnico in znamenitim poševnim stolpom smo hodili cca 10 minut.

Kamp Torre Pendente



Obkrožili smo vsa čudesa, potem pa obsedeli na mehki zeleni površini z mnogimi drugimi turisti, domačini. Prepustili smo se čudežnemu utripu življenja, ki se je odvijal na vse strani. Bilo je sproščujoče, nabito z občudovanjem in veseljem do vseh teh prekrasnih stvaritev, ki so se nam ponujale.

 



Čez nekaj časa smo se po manj turističnih ulicah odpravili do reke Arno. Spoznali smo še malce drugačen del Pise. Tudi ta nam je bil zelo všeč. 





Bilo je vroče in po vrnitvi smo se še malce pridružili množici sedečih. Brezskrbno smo uživali, nikamor se nam ni mudilo. Bilo je popolno.



Ni komentarjev:

Objavite komentar