petek, 20. april 2018

Potepanje po Toskani / Terme Saturnia

7. DAN
Četrtek, 12. april 2018

Massa Marittima - Terme Saturnia (106 km)

 Massa Marittima

Pogled skozi okno AD nam je povedal, da se nad nami preganjajo sivi oblaki. Počasi smo se spravili pokonci. Odšli smo na ogled mesteca, ki je bilo po zaslugi rudnikov srebra in bakra nekoč zelo bogato.

PZA (N43.04532 E10.89050)





Fonti dell’Abbondanza s čudovito fresko drevesa plodnosti.
Freska drevesa plodnosti.




Piazza Garibaldi z mestno hišo.

Čudovita katedrala San Cerbone.

 

Palazzo Vescovile.
Steber z volkom, simbolom Siene.







Torre del Candeliere
Obzidje in vrata.

Iz Massa Marittima smo se v soncu odpeljali v Saturnio oz. termalne kopeli Saturnia. Del poti smo se vozili po ravni cesti z malo prometa. Na obeh straneh so nas spremljala ogromna polja oljne ogrščice, boba...Vozili smo se mimo oljčnih nasadov, vinogradov, pinij in topolov.



Sonce se je kmalu skrilo, začelo je deževati. Postanek smo naredili ob cesti pri mestu Pancole in si naredili kosilo. Potem smo nadaljevali proti Saturnii. Vse močneje je deževalo. Vmes nam je ponagajal brisalec in treba ga je bilo popraviti. Vožnja med toskanskimi griči nam je hitro minila in zagledali smo termalne kopeli Saturnia.

S ceste pogled na termalne tolmunčke.

 (N42.65623 E11.50442)

Nastanili smo se v kampu L'alveare del Pinzi.  Tam smo čakali in upali, da bo dež kmalu ponehal.

 


In res, čez kakšno uro sva se že namakala v naravnih termalnih tolmunčkih s temperaturo 37,5 ° C. Voda je bogata z rudninami, predvsem žveplom. Njen pretok je okoli 800 litrov na sekundo, kar zagotavlja optimalno izmenjavo vode. Ima terapevtske lastnosti, ki omogočajo sproščanje in dobro počutje. Kakšno uro ali več sva tako uživala, potem pa sva se vrnila v kamp. Imela sva srečo, da se v tolmunčkih ni nahajalo veliko ljudi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar