nedelja, 17. september 2023

Potep po Albaniji / Saranda

9. DAN / Sobota, 16. september 2023

Kamp Moskato - Saranda - Ksamil

Na srečo se je moje počutje že naslednji dan izboljšalo in tako smo se ob 8.30 odjavili iz kampa. Namenjeni smo bili v živahno turistično mesto Saranda. Ko smo tja prispeli, smo iskali parkirni prostor, ki pa ga nikakor nismo našli. Za plačilo 10 na avtodom nas je na privat parkirišče tik ob pralnici avtomobilov vabil človek, ki je tam sedel najbrž prav s tem namenom. Kljub dokaj zasoljeni ceni smo se zanj odločili. 

Privat parkirišče (39.87326, 20.00233)

Lavazh - pralnica avtomobilov

Od tam smo se mimo pralnice in trgovine s spominki namenili na glavno promenado ob morju. Zaradi izredno toplega sončnega vremena, se je na plaži sončilo še vedno dosti ljudi. Nekateri so tudi zaplavali v kristalno čistem morju. Na sprehodu ob obali smo uživali v čudovito urejeni promenadi z eksotičnimi drevesi, parkom s fontano, ta pravim gusarjem in razgledi na morje, nebotičnike, hotele, restavracije. Našo pozornost je pritegnil Elvis bar. Po stopničkah smo se povzpeli na majhno teraso, se posedli za mizo s pogledom na morje in ob poslušanju njegove glasbe popili pravo turško kavo. S sprehodom smo nadaljevali na ogled razvalin nekdanje sinagoge.

Saranda

Elvis bar

 


Bananovec


Tudi mimo bogato založene tržnice nismo mogli.

Pristanišče

Po ogledu ponudbe na tržnici, smo se odpravili še do pristanišča. Od tam je prelep in obširen razgled na Sarando. Tu smo z našim pohajkovanjem po Sarandi končali. Vrnili smo se na parkirišče, kjer bi lahko tudi prespali. Po kratkem klepetu smo z vožnjo nadaljevali v Ksamil, ki je bil naš naslednji cilj za postanek in spanje. Poiskali smo kamp Ksamil. Za njega se nismo odločili, saj je bil malo preveč oddaljen od morja.

Nadaljevali smo z iskanjem in iz ceste zagledali parkirišče camping Joni. Ko smo se zanj odločili, smo plačali 20 /24 h za parkiranje, elektriko, albanski tuš, WC in pogled na morje.  

Albanski tuš

  

 

Še isti dan so razen mene ostali trije zaplavali v še vedno toplem morju. Treba je bilo samo po  stopničkah navzdol. Zvečer pa smo prvič v Albaniji ob avtodomu imeli direkten pogled na morje in zahajajoče sonce.

Ni komentarjev:

Objavite komentar