ponedeljek, 18. maj 2015

Potepanje po Makedoniji / Pirok

1. DAN
Torek, 5. maj - 17. maj 2015

Idrija-Pirok

Obljuba, da bomo enkrat obiskali prijatelja v Makedoniji, se je vlekla kar nekaj let. Ker pa obljuba dela dolg, smo se odločili, da je prišel čas, da jo izpolnimo. Tako se je naša pot na obisk in potepanje po Makedoniji začela ob 6. uri zjutraj, ko smo se odpeljali izpred domače hiše.

V daljavi proti Logatcu nam je vzhajajoče sonce zaželelo srečno pot.  Vstopili smo na avtocesto in se peljali do Brežic. Tam je bil naš prvi postanek. Napolnili smo žejni AD in prečkali na prehodu Bregana mejo s Hrvaško.


Od tam smo nadaljevali proti mejnemu prehodu Bajakovo in prečkali mejo med Hrvaško in Srbijo. V menjalnici smo zamenjali nekaj evrov za dinarje. Pretegnili smo si noge in tačke. Potem pa smo se zopet vozili, saj nas je čakalo še eno prečkanje meje med Srbijo in Makedonijo. Prečkanje mejnih prehodov je potekalo gladko, gužve ni bilo.

Pot je bila dolga in zadnji kilometri so se nam neskončno vlekli. Veliko je bilo cestninskih postaj. Zdelo se nam je, da se še odpeljali nismo, pa smo se zopet ustavili. Končno smo se, ko je sonce zahajalo in nam zaželelo lahko noč ustavili v Piroku. Tam nas je že težko čakal prijatelj, njegova družina in večerja.

Z vmesnimi postanki smo se do Piroka vozili 14 ur in naredili 1100 km.

Ni komentarjev:

Objavite komentar