torek, 17. januar 2012

Pasja princeska Rina


Tako Allegro sedaj imenujeta Rafael in Irenca. Prav res je prava mala pasja princeska. Rada jo razvajata in pocrkljata. Seveda, saj ima tako žameten in nežen pogled, da bi z njim lahko stopila celo led na Antarktiki. No ne dobesedno, ampak vem, da tisti, ki ste jo imeli priliko spoznati veste, kaj sem s tem mislila. Že ko je bila še čisto drobcena in majhna "dojenčica", nas je znala prepričati, da smo jo  crkljali. Pa ne samo mi, tudi tisti, ki so prišli samo na obisk. Vedno jo je kdo imel na kolenih in jo občudoval. Vsem je bila zelo, zelo všeč.


Rina grizli 
Rina pa ni samo princeska. Je tudi grizli, vendar ne po videzu. Pogrizla bi prav vse, kar ji pride pod zobe. Seveda, saj je to povsem normalen del njenega razvoja. Skozi grizenje spoznava in raziskuje svet okoli sebe in okuša različne predmete in materiale.  Nikoli ne smemo popolnoma uničiti psičkove potrebe po žvečenju, ker je ta navada tudi zelo zdrava. Psičku namesto copat, čevljev, omar, nogavic itd. ponudimo igrače za žvečenje, ki jih kupimo v pasjih trgovinah. Lahko mu ponudimo konga, igrače iz vrvi ali tudi razne priboljške za žvečenje, ki hkrati čistijo zobe - recimo bikovka, prekajeni uhlji, …Rinina lastnika to dobro vesta in jo zamotita s tem, da ji ponudita kost za glodanje ali kakšno njeno igračo. Rina je z njo čisto zadovoljna in tudi potrebo po grizenju si z njo poteši.



Rina v naravi
Rina je zelo igriva in živahna psička. Vsak dan jo Rafael in Irenca peljeta na velik travnik s krtinami, kjer si vsi trije dajo duška in se imajo zelo fino. Tam po mili volji raziskuje in odkriva lepote narave. Vse ji je zanimivo. Klopca, na katero še ne more skočiti, listje v travi, sneg pod tačkami. Pri socializaciji z drugimi kužki nima težav. Prav z vsemi se razume. Pravita, da jima je zelo polepšala in popestrila življenje. Zelo vesela sta, da je z njima.










Ni komentarjev:

Objavite komentar