nedelja, 22. januar 2012

Airy v novem domu

Pri Airy-ju so končno po dolgem času dobili v novi hiši internetno povezavo in tako nam je lahko poslal nekaj slikovnih utrinkov iz svojega življenja.

Na domačih stopnicah

Stopnice mu ne predstavljajo nobene ovire. Če ga nihče ne vidi, pride po stopnicah tudi v gornje nadstropje. Je zelo vztrajen samček in tudi višina stopnic ga ne ustavi, da ne bi prišel do tja kamor si želi. Že kot majhen, je edini med samčki zunaj na trati iskal luknje v ograji, kjer bi lahko zlezel ven in tako odšel raziskovati širšo okolico. Tudi čez leseno pregrado je skušal splezati, a zaradi višine pregrade mu to ni uspelo. Nikoli pa ni odnehal ali obupal. Tudi sedaj je v svojem novem domu dobil za določen čas prepoved gibanja po celi hiši. Najbrž do takrat, ko ga zobki ne bodo več tako srbeli.

Na sprehodu 
 
Airy je zelo radoveden kuža. Na sprehodu zelo uživa in mora prav vse prevohati in tudi okusiti. Prav sedaj grizlja suho, kratko vejo in se noče premakniti nikamor. Kar zaštopal se je, saj bi jo rad v miru in v ležečem položaju obdelal in tudi malce pojedel.

Airy in samojedka Lotty


Najbližja Airyeva soseda in prijateljica je samojedka Lotty, katere lastniki so Simonovi starši. Do njega se obnaša zelo zaščitniško. Airy je zelo korajžen in kljub majhnosti Lotty zagrabi za košato dlako in jo ne izpusti. Drži se jo kot klop in ona ga vleče na sebi. Kljub temu, da je Airy šele kratek čas pri njiju, je Lotty že ugotovila, da je sedaj on ŠEF. Ko se je pri Vesni in Simonu še gradilo, je bila namreč Lotty vedno v njuni bližini.  Tudi na pragu njune hiše je rada dremuckala in se grela na sončku. Sedaj pa se je odmaknila bolj proti svojemu domu. Z veseljem pa obišče Airya takoj, ko zasliši njegov glas. Airy pa se dobro razume tudi s drugimi psi in tega je Vesna zelo vesela.

Lili in Neli prijateljici zajklji
Tako pa hodi Airy vsak dan kontrolirat, če sta njegovi prijateljici zajklji še vedno v zajčniku. Zanima ga tudi, če imata kaj dobrega za pojesti. Mogoče korenček, ki ga ima tako zelo rad in je za njega najboljši. Za korenček bi zamenjal brikete, ki mu prav zelo ne dišijo.

Prijatelj Tjaž
S prijateljem Tjažem se zelo rada skupaj poigrati.



Njami, njami. Tako zelo uživam, ko glodam tole dobro kost. Sedaj me ne zanimajo drugi predmeti za grizenje. Sem čisto zadovoljen s tole kostjo. Se mi vidi, kajne? 
Ta goveja, okrogla kost z luknjo je tako dobra za gristi kot tudi za igranje. Rad jo vabim k  igri, jo mečem sem in tja, nanjo grčim in lajam. Krasna igrača, pa že zgristi jo ne morem.
Pliško, Airy in počitek


 

Pliško je Airyeva najljubša igrača za spanje in igranje. JRT-ji imajo zelo radi plišaste igrače. Z njimi se igrajo, na njih počivajo, jih imajo za vzglavje, na njih spijo, k njim se radi tiščijo in jim delajo družbo. Zelo nežno jih grizljajo in pazijo, da jih ne raztrgajo, ker so tako mehki in puhasti. Najrajši se spravijo na smrček, brčice, ušesa, repek, steklene oči in trakove okoli vratu. 

Spanje



V spanju je Airy zelo zanimiv. Takrat skoraj zmeraj brca ali laja. Zelo intenzivno podoživlja celodnevne dogodivščine. Ponoči spi celo noč. Samo enkrat se je zbudil ob štirih, kar Vesni ni bilo zelo všeč, saj je ona morala za v službo vstati ob petih. Airy pa je potem šel lepo nazaj spat.

Mala "račka"
Airy še vedno caplja za Vesno in Simonom kot mala račka. Zanj se ne bojita, saj jima je vedno za petami.  Zelo vesela sta, da je Airy njun in, da jima lepša dneve.

Zelo rad leži pri Vesninih nogah.





Ni komentarjev:

Objavite komentar