sreda, 18. januar 2012

Mala navihanka Alethea Alba-Binca


Tudi Alethea Alba je dobila novo ime in sicer Binca. Že prvič, ko sva z gospo Sonjo govorili po telefonu mi je povedala, da je z Binco prišla v njihov dom nova, sveža, pozitivna življenjska energija. Binca je pridna, neizmerno živahna, navihana "najstnica", ki je takoj osvojila njihova srca. 13 letna jazbečarka Čila pa je rabila nekaj več časa, da jo je sprejela. Sedaj na razigrano in "otročjo" Binco njena umirjenost in tudi že lenobnost dobro vpliva. Z renčanjem jo opozarja na nepravilno in nedovoljeno obnašanje. Vzgaja jo in tudi uči.

Binca je zelo pametna in učljiva psička. Na ukaz sede, da prostor, tačko. Nekega dne ji je gospa Sonja  rekla naj zapre vhodna vrata. Ni problema. S sprednjima tačkama je skočila na vrata in jih zaprla. Bila je  zelo presenečana, saj tega ni pričakovala. Bila pa je tudi ponosna in zadevo sta morali ponoviti tudi pred domačim občinstvom. 
Binca pa je tudi ta prava živa budilka. Njena naloga je, da vsako jutro zbudi 12 letno Špelo. Špela se je prej vedno zjutraj težko zbujala in ni hotela vstati iz tople postelje. Tej budilki pa se ne more upreti in tudi izklopiti je ne more. Ona je že zjutraj dobre volje, vesela, pripravljena na akcijo in ji ne pusti, da bi še naprej ostala v postelji in spala.

Prvič na morju

Tako pa je Binca uživala s svojo lastnico na morju v Izoli. Za prvo spoznavanje in ovohavanje morske vode so izbrali prelep, sončen dan.


Ni komentarjev:

Objavite komentar