torek, 24. januar 2012

Arrow Aldo-Miko


Njegova mlada lastnica Milena mu je dala ime Miko. Miko je na začetku bivanja v novem domu imel domotožje in je pogrešal svoje bratce in sestrici. Tudi prve noči so bile težke, saj je dosti jokal. Takrat ga je Milena vzela v svoje naročje in ga tako pomirila. Tam se je počutil varno in je hitro nazaj zaspal. Prve tri dni je tudi veliko spal, kadarkoli in kjerkoli. Zelo rad se je stiskal k nogam ali se crkljal v naročju. Tudi on na začetku ni upošteval prepoved lulanja in kakanja v stanovanju. Kljub dolgemu sprehodu, je to naredil še vedno tudi doma. Sedaj, ko je že večji pa ve, da je treba to narediti zunaj.
Tudi na svojo novo družino se je že navadil. Zdaj ponoči nič več ne joka in tudi zjutraj mirno počaka, da ga Milena pred odhodom v šolo pelje ven. Zna že dati prostor in se odziva na svoje novo ime.  Prinese palico ali pa miruje, če je treba. Vse bolj je živahen, glasen in igriv. Na sprehodih se ne zapleta več med noge in tudi avtomobilov se več ne ustraši.
Sosedje ga že poznajo in vsem je najbolj srčkan kuža, ki so ga kdajkoli videli.

















Tudi on je začel veliko gristi... grize igrače, preprogo, stole, papirje, brisače... Ja, kaj hočemo, ko pa ga srbijo zobki.
Zna tudi zelo zatrmarit in sprva ji je bilo težko "biti taglavna", misli pa, da ji gre vsak dan bolje. Res jim je treba takoj pokazat, kdo je glavni in komu se mora podrediti. JRT-ji so karakterno zelo močni psi in radi so "taglavni" in, če je le mogoče, da je vse po njihovem. Biti znajo zelo trmasti in pri njih je potrebno biti dosleden in vztrajen pri vseh ukazih. Že na začetku jim moramo prepovedati tisto, kar nočemo, da bi delal kasneje.


JRT-ji so zelo družabni, igrivi in nagajivi kužki. Zelo radi se držijo v bližini človeka in se jim motajo pod nogami. Tudi Miko je takšen. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar