petek, 11. marec 2022

Z vnučkom po Poti Drvošec

Pot Drvošec poznava, ker sva se po njej sprehodila že v juniju 2021. Tokrat sva s sabo vzela tri in polletnega vnučka. Pot smo skrajšali in parkirali na manjšem parkirišču nasproti Čebelarske učne poti. Celotna pot Drvošec poteka od požiralnikov Rešeto in se konča 500 m pred mostom pred vasjo Otok.

S sabo smo vzeli malico in smo šli. Pot je dobro označena z lesenimi stebrički in piktogramom ptice bobnarice.

Na učni poti Drvošec so postavljene tri opazovalnice z imenom Kuharca, Klejni vrh in 10- metrski stolp Otočec.

Z vsake od njih se nam ponujajo različni in čudoviti pogledi na jezero, coprniško Slivnico, skrivnostne Javornike in okolico. 

 

Na poti do druge opazovalnice, imenovane Klejni vrh, smo se ustavili pri dveh medvedih in volku.

Čeprav je sijalo sonce, je bilo hladno in vetrovno. 

Pohiteli smo še do zadnje opazovalnice in sicer do 10-metrskega stolpa Otočec. Tu smo naredili postanek za malico in kratek počitek.

Nazaj smo se vračali po cesti in sploh nam ni zmanjkalo besed. Klepetali smo in klepetali.


V centru za obiskovalce Cerkniškega jezera, je bila prav takrat odprta pustna razstava  z naslovom Toku, toku, tokulelelele: Fenomen in tradicija cerkniškega karnevala. Vstopili smo, plačali vstopnino in si ogledali maketo karnevala.

Videli smo kako se coprnica Uršula, zmaj, hudič, žabec, ščuka velikanka in povodni mož Jezerko, vozijo po ulicah Cerknice. Bilo je zanimivo in zabavno, saj je bilo treba odgovoriti na veliko vprašanj.


Pred odhodom domov, smo se še malo sprehodili. Kot že večkrat, naju je tudi tokrat prevzel pogled na Cerkniško jezero, Slivnico in Javornike. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar