nedelja, 16. september 2018

Romantična cesta od Würzburga do Füssna

5.DAN
Sobota, 15. september 2018

Röttingen-Creslingen-Rothenburg ob der Tauber (28 km)

Röttingen-mesto sončnih ur

V sončku smo se odpravili na "lov" za sončnimi urami. Lep sprehod smo naredili po sprehajalni stezi izven mesta, po mestu, parku, med vrtički.

 





 

 






Všeč nam je bilo to majhno mestece. Iz Röttingena smo nadaljevali v Creglingen, kjer smo parkirali na PZA-ju.

Creglingen


 

 

Ljubezenski kotiček.

Majhno mestece smo si hitro ogledali in nadaljevali v Rothenburg ob der Tauber.


Rothenburg ob der Tauber

Parkirali smo na velikem PZA-ju. Prav kmalu smo se odpravili v mesto, ki nas je takoj prevzelo. Tudi hoja po tlakovani ulici obdani s predalčkastimi hišami z visokimi pročelji, trgovinicami, izložbami in množico turistov nas ni pustila ravnodušne. Uživali smo. Prispeli smo na trg. Zadišala nam je njihova slaščica schneeballen. Za pokušino smo kupili dve različni, se usedli ob fontani in zagrizli vanju. Bili sta dobri, sladki, nasitni.  Za prvi potep po mestu smo imeli dovolj. Vrnili smo se na PZA. Še dvakrat smo se tisti dan odpravili po ulicah in obzidju Rothenburga. Popoldne, ko se je mesto počasi umirjalo in zvečer, ko je mesto zaživelo v soju uličnih svetilk.


 











 


 


 



 

PZA( 49.37056, 10.18333)-12€/24h

Nočni Rothenburg je bil osvetljen z uličnimi svetilkami in lično urejenimi in osvetljenimi izložbami. Z nočnim čuvajem smo se sprehodili po nekaterih kotičkih mesta. Na postankih od trga do parka, skozi mestna vrata pa nazaj, nam je bila razkrita marsikatera zanimivost, ki se je zgodila v preteklosti.  Nočni čuvaj nam je slikovito in duhovito pripovedoval o zgodovini Rothenburga. Na koncu je z besedami "Go to hell!" zaključil vodenje. 







 





Ni komentarjev:

Objavite komentar