sreda, 12. september 2018

Romantična cesta od Würzburga do Füssna

1. DAN
Torek, 11. september 2018

Idrija-Jesenice-Altötting (399 km)

Že kar nekaj časa se nam je porajala misel, da se odpravimo po Nemški romantični cesti. Ko pa smo v roke dobili plan Romantične ceste, smo to vzeli kot znak, da je čas, da se odpravimo po njej. Naredili smo načrt potovanja v katerega smo vključili vsa mesta, ki so označena od Würzburga do Füssna.



Prišel je torek, prvi dan načrtovanega potovanja. Zgodaj zjutraj smo se posedli v AD in se odpravili na pot. Do Jesenic so nas spremljale meglice in sonce. Tam smo naredili postanek za nakup vinjete, potem pa nadaljevali v Altötting. Sprva smo parkirali na brezplačnem P v bližini kamel, kasneje pa smo se premaknili na PZA, katerega smo odkrili na obhodu po mestu.




 Altötting

Mesto je eno najbolj obiskanih romarskih svetišč v Nemčiji, ki ga imenujejo tudi "srce Bavarske". Znano je predvsem po Gnadenkapelle, kjer hranijo kip Device Marije in srca bavarskih kraljev. Češčenje Marijine podobe v Altöttingu se je začelo po čudežu, ko je v letu 1489 na Marijino priprošnjo oživel triletni deček, ki je utonil v reki in ga je užaloščena mati položila pred lesen kip Device Marije na glavnem oltarju.






Gnadenkapelle

Zahvalne podobe.

 
 
 






Mestna hiša.


Brezplačen PZA( 48.22286, 12.68091)



Ni komentarjev:

Objavite komentar