četrtek, 13. september 2018

Romantična cesta od Würzburga do Füssna

2. DAN
Sreda, 12. september 2018

Altötting - Bamberg - Würzburg (386 km)

Jutranji pogled skozi okno nam je razkril, da smo prespali kar v veliki družbi AD in avtobusov.

Še enkrat smo se sprehodili po mirnem, spokojnem mestu, potem pa nadaljevali v Bamberg. Po prevoženih 287 km, smo prispeli na PZA v Bamberg, kjer smo imeli namen prespati. Bil je popolnoma zaseden in spanje tam je odpadlo. Našli smo parkirišče, kjer je bilo dovoljeno od 8h-18h brezplačno parkiranje za 4h. Bilo pa je še malo bolj oddaljeno od mesta kot PZA. Vseeno smo se odločili, da se peš odpravimo v mesto in si ga vsaj malo ogledamo.

Bamberg

Mesto Bamberg je bilo ustanovljeno l. 973. Kralj Henrik ga je izbral za sedež škofije in ga razdelil na trgovsko mesto ob reki Regnitz in cerkveno četrt na zgornjih pobočjih. Je eno izmed redkih nemških mest, ki med drugo svetovno vojno ni bilo poškodovano. Razprostira se na sedmih gričih in se zato imenuje tudi "nemški Rim".
Ogledali smo si staro mestno središče z mestno hišo, sezidano na otočku sredi reke Regnitz. Z mostu smo se zazrli v rečno pristanišče z ličnimi hišicami z imenom "Male Benetke". Potem smo se povzpeli do velike mestne stolnice s štirimi visokimi zvoniki. V njeni notranjosti smo si ogledali slovitega Bamberškega jezdeca in grobnico Henrika II. in kraljice Kunigunde, ki je ena izmed mojstrovin Tilmana Riemenschneiderja iz leta 1513.



Kip E.T.A. Hoffmanna s knjigo, cilindrom in mačko.
 





Pogled na "Male Benetke"






Grobnica Henrika II. in kraljice Kunigunde.



Štiri ure so nam hitro minile in vrniti se je bilo treba do parkiranega AD. Še enkrat smo pogledali na PZA. Nismo imeli sreče in tako smo se odločili, da se odpravimo do prvega mesta na Romantični cesti. Bilo je vroče (29°C), ko smo se vozili do 99 km oddaljenega Würzburga.

Bila je že tema, ko smo prispeli na PZA.


Ni komentarjev:

Objavite komentar