sobota, 15. september 2018

Romantična cesta od Würzburga do Füssna

4. DAN
Petek, 14. september 2018

Würzburg-Tauberbischofsheim-Lauda Königshofen-Bad Mergetheim-Weikersheim-Röttingen (80 km)

Zbudili smo se ob 7. uri in pogled skozi okno je bil oblačen. Pozajtrkovali smo s pogledom na reko Main in se nato kmalu odpeljali v Tauberbischofsheimu. Začelo je deževati. Tam smo parkirali na brezplačnem PZA in odšli na ogled mesteca.

Tauberbischofsheimu

Všeč nam je bilo dobro ohranjeno srednjeveško mesto s predalčkastimi hišami. V 19. stoletju se je mesto imenovalo samo "Bischofsheim". Ogledali smo si staro mestno jedro in tržnico Marktplatz, Rathaus, Kurmainzisches Schloss, ...Pred odhodom smo kupili kruh v pekarnici, kjer je bila najdaljša vrsta.








Türmersturm je simbol mesta.
 

 
Po ogledu smo se vrnili v AD in v dežju nadaljevali do Lauda Königshofen, kjer smo poiskali PZA. Ta je bil preveč oddaljen od mesta, zato smo se zapeljali v mesto in poiskali parkirišče.

 Lauda Königshofen

Oberes tor postavljen leta 1496.









Od tam smo se zapeljali na PZA v  Bad Mergetheim, ki je bil preveč oddaljen od mesta. Zapeljali smo se v mesto, kjer smo hitro našli parkirni prostor. 

Bad Mergetheim

Bad Mergetheim je eno največjih mest v dolini Tauber. Staro mestno jedro leži na levem bregu reke Tauber.  Na njenem desnem bregu se nahaja zdravilišče. Ogledali smo si lepo staro jedro s slikovitim trgom in starim vodnjakom, mestno hišo, grad, grajsko cerkev..




Rathaus

 
 
 

 

 





Za Bad Mergetheim smo si vzeli premalo časa. Če bi ga hoteli bolje spoznati, bi morali tam ostati cel dan. Od tam smo se odpeljali v  Weikersheim, kjer smo imeli namen prespati. Ko pa smo parkirali na velikem, skoraj praznem P, nam ni bilo všeč in spanje tam je odpadlo.

  Weikersheim

Weikersheim je lepo srednjeveško mestece. Strnjeno je na trgu z vodnjakom v sredini in gradom, ki je dom prednikov Hohenlohe. Grad ima prekrasen grajski vrt. Želeli smo si ga ogledati, pa se je bližala ura, ko so se njegova vrata za tisti dan zaprla.




 

 
Naš zadnji postanek je bil v Röttingenu.

 Röttingen

Parkirali smo na PZA-ju za 5€/od 12h-12h. Zraven smo dobili kuponček s popustom za 2, ki bi ga lahko vnovčili v njihovi vinarni.

PZA( 49.507301, 9.973970) / 5€ od 12h-12h

Zvečer pred spanjem, smo naredili kratek sprehod po mirnem, majhnem mestecu.




Ni komentarjev:

Objavite komentar