petek, 11. maj 2018

Bled

2. DAN
Torek, 8. maj 2018

Za današnji dan smo si izbrali krožni vzpon na Ojstrico in Malo Osojnico. Do 611 m visoke Ojstrice smo se odpravili levo iz kampa Bled. Po strmi, malce spolzki gozdni poti smo hodili 15 minut. Posedeli smo na klopci in uživali v čudovitem razgledu.

Smerokaz
Desno Ojstrica, levo Osojnica.

Čudovit razgled.

Ko smo se odpočili, smo nadaljevali do 685 m visoke Male Osojnice. Tu pa smo bili nagrajeni z najlepšimi razgledi na Blejsko jezero in njegovo okolico, otoček s cerkvijo, na Karavanke, Kamniške Alpe in Gorenjsko ravan.

Razgled z Male Osojnice.



Na razgledišču smo kar dolgo časa obstali in fotografirali, potem pa smo se začeli spuščati proti jezeru.


Prišli smo do strmih kovinskih stopnic, kjer je bilo potrebno kar malo pazljivosti.



Po dveh urah in zadnjem pogledu na Blejsko jezero z višine, smo se odpravili še po urejeni 6 km krožni poti okoli jezera.

Za nekaj časa smo se ustavili pri mami raci s tremi račkami.

Pogled na otok in pletne na jezeru.

Blejski grad.

V mestu nismo mogli mimo kavarne Park. Posedeli smo na terasi z lepim razgledom in se sladkali s pravo blejsko kremšnito. Vrabčki so nas opazovali, v bližini posedali in čakali, če jim bomo kaj pustili. Pa niso nič dobili, saj je bila kremna rezina predobra in predraga.




Nadaljevali smo po promenadi ob jezeru. Nagledali smo se labodov. Opazovali smo mamo raco, ki je pazila na 12 račjih puhcev.


Počasi smo nadaljevali proti kampu. Tam smo se najprej stuširali in skuhali kosilo. Potem pa smo posedeli pred AD. Ravno, ko smo hoteli s kolesom še enkrat v mesto, pa je prineslo prve dežne kaplje. Malo smo počakali, da je dež ponehal. Potem pa smo se zapeljali okoli jezera, pa do železniške postaje in se tik pred nalivom vrnili nazaj. 







Ni komentarjev:

Objavite komentar