sobota, 11. februar 2012

V objemu Storžiča

Tudi Alfi je slovenski kulturni praznik preživel v naravi in sicer v objemu Storžiča. Bil je res enkraten, sončen dan. Ker je Alfi še majhen kuža, ga njegovi kljub toplemu plaščku, v katerem spominja na Supermana, ne upajo predolgo izpostavljati mrazu. Če bi bilo topleje, bi prav gotovo šli še višje v hribe in tudi za več ur. V tem hudem mrazu pa je dve uri dirkanja po snegu za njega dovolj. Komaj čakajo naslednjo zimo, ki bo brez omejitev, saj bo Alfi že dovolj velik in močan. Seveda je domov prišel sestradan, pojedel je toplo kosilo in se zavalil na kavč. Ko dremucka, je najbolj priden kuža na svetu, v budnem stanju pa malo manj.

V objemu Storžiča

Še pri dveh mesecih je imel Alfi zelo žalosten, nedolžen pogled, o katerem pravijo njegovi ni niti sledu več. 
Zna biti pravi Zmaj Tolovaj, ki zelo rad grizlja njihove roke, kar mu seveda ne dovolijo in takrat od jeze kar zarenči in laja. Za par minut ga »dajo na hladno« na hodnik, nato ga malo ignorirajo in za nekaj časa je spet zlati kuža. Za malo časa. Pravijo, da je vzgoja težka stvar. Ampak vedo, da je sestavni del življenja in tudi dolgotrajen proces. Obdelali bodo vse faze odraščanja, jih preživeli in se zraven še fino imeli, kajti nihče od njih si ne predstavlja več življenja brez Alfija.
 
Pogled zmajčka Tolovajčka
Superman v pripravljenosti
Alfi svojim družinskim članom tudi zelo pripomore k ohranjanju idealne telesne teže. Nenehno so v nizki preži, pripravljeni na štart, kdaj namerava spet lulat- hitro ven, kdaj kakat- hitro ven, pa spet čas za dolg sprehod, pa čas za zajtrk, malico, kosilo, večerjo…….., ne, to zimo pravijo, da se prav gotovo ne bodo zredili!!! Razen Alfija. Korenjak tehta že 5,5 kg, pa nikakor ni debel, ampak mišičast in močnih šapic. V najboljši formi bodo pričakali pomlad in malo šolo.

Igramo se
Opazujem

Fit familija Prislan

Ni komentarjev:

Objavite komentar