petek, 6. oktober 2023

Potep po Južni Tirolski / Treviso

1. DAN / Sreda, 4. oktober 2023

Idrija-Treviso (Treviž)

V tem tednu bi morala imeti v varstvu vnukinji, ki pa je odpadlo. Tako sva se glede na lepo oktobrsko vreme odločila, da se za nekaj dni odpraviva na potep. Izbrala sva Južno Tirolsko. Na hitro sem naredila načrt in v sredo dopoldne sva se odpeljala od doma. Ker se rada voziva po stranskih cestah, sva izklučila plačljive ceste. Ob 14. uri sva prispela  na PZA Treviso, kjer sva že nekajkrat prespala.

PZA Treviso (45.66997, 12.25770)

Po kosilu sva se odpravila v mesto. Hodila sva po ozkih tlakovanih ulicah in med razvejanimi kanali, ki povezujejo reko Silo in Botteniga. Šla sva mimo še delujočega mlina do Peschiere ali ribjega otoka,  Piazze dei Signori, Fontane delle Tete in Piazze San Vito. 

Ker je postajalo vse bolj hladno, sva se vrnila v AD in se proti večeru bolj oblečena še enkrat sprehodila po centru starega dela mesta.    

2. DAN / Četrtek, 5. oktober 2023

Treviso-Merano-Naturno

Iz Trevisa sva naslednji dan potovala do Merana. Tam sva nameravala prespati na PZA-ju, ki pa je bil do zadnjega kotička zaseden. Odpeljala sva se do kampa Hermitage, ki je bil prav tako zaseden in prosto parcelo si dobil le, če si jo prej rezerviral. Tako sva Merano zapustila in poiskala novo lokacijo za spanje. Odločila sva se za Area sosta Camper park Caregnato Naturno, ki je bil le nekaj kilometrov oddaljen od Merana. Imela sva srečo, saj sva dobila zadnjo prosto parcelo.

Area sosta Camper park Caregnato Naturno (46.66284, 11.04195)


Ni komentarjev:

Objavite komentar