nedelja, 8. oktober 2023

Potep po Južni Tirolski / Bolzano

4. DAN / Sobota, 7. oktober 2023

Merano - Bolzano

Zjutraj sva zapustila kamp in se odpravila v glavno mesto Južne Tirolske Bolzano.


Nekje na poti sva se ustavila in kupila jabolka različnih sort. 

Parkirišče (46.473202, 11.3372)

Ko sva prispela v Bolzano, sva se odpeljala do stadiona, kjer sva imela namen prespati. Tam so policaji zaradi nogometne tekme zapirali cesto. Preusmerila sva se na drugo parkirišče, kjer prav tako nisva imela sreče. Na tretji lokaciji pa sva že od daleč videla parkirane avtodome in tudi midva sva našla prosto mesto. Ker je bila sobota sva plačala samo 2 € za dve uri, po 13. uri pa je bilo parkirišče brezplačno.

Bolzano ( Bozen)

Kljub temu, da je bilo do zgodovinskega središča mesta približno 4 km, sva se odpravila peš. Ogledala sva si večino znamenitosti. Prva na vrsti je bila gotska stolnica iz 16. stoletja z vzorčasto večbarvno streho in zvonikom visokem 65 m. Postala sva pri kipu na trgu Waltherplatz, ki je posvečen nemškemu pesniku Waltherju Von Der Vogelweideju. Sprehodila sva se po znameniti Laubergasse, kjer se nahajajo številne trgovinice. Prišla sva do tržnice Piazza delle Erbe z Neptunovo fontano. Pod njo sva posedela in uživala v množici turistov, ki so se sprehajali mimo. Ogledala sva si ponudbo na tržnici, ki je bila res raznovrstna od začimb, sadja, zelenjave in sladkih dobrot. Potem pa sva se odpravila čez most na Trg miru, kjer stoji 30 metrov visok Slavolok zmage. Sprehodila sva se po sobotnem sejmu in si ogledala ponudbo oblačil, torbic in čevljev. 

Duomo di Bolzano

Trg Waltherplatz s kipom posvečenem pesniku Waltherju Von Der Vogelweideju.

Reciklaža plastike

Tržnica lokalnih in drugih dobrot

Laubergasse s številnimi trgovinicami.

Piazza delle Erbe

 
Neptunova fontana.

Tržnica

Trg miru s Slavolokom zmage

Sobotni sejem

Po končanem ogledu znamenitosti, sva obiskala arheološki muzej, kjer sva si ogledala 5400 let staro ledeniško mumijo Ötzi, ki so jo odkrili leta 1991 v Ötztalskih Alpah v bližini meje z Avstrijo.

Arheološki muzej

Po ogledu muzeja sva se po isti poti vrnila na parkirišče, ki je bilo v celoti zasedeno. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar