torek, 13. november 2018

Čudolandija in prižig lučk v Kopru

1.DAN
Četrtek, 8. november 2018

Prav nobenega namena nismo imeli, da bi se kam odpeljali z AD. Potem pa je naneslo tako, da smo se za dva dni odpravili na obisk v Koper. Na hitro smo nametali nekaj stvari v AD in se odpeljali. Najprej smo obiskali sorodnike na Markovcu. Med pogovorov smo se zmenili, da ostanemo v Kopru tri dni in počakamo na otvoritev Čudolandije.

Za tisti dan smo se poslovili. Zapeljali smo se v Strunjan. Naredili smo dolg sprehod po strunjanskih solinah. Šele zvečer smo se vrnili v Koper in parkirali na PZA-ju.










 2. DAN
Petek, 9. november 2018

Ko smo se zjutraj zbudili, PZA ni bil dosti zaseden. Po jutranjem zehanju, kratkem pasjem teku po PZA-ju in zajtrku smo se iz radovednosti odpravili na ogled praznično okrašenega mestnega jedra.
















Po dolgem sprehodu in ogledovanju, smo se peš odpravili na Markovec, kamor smo bili povabljeni na kosilo. Med kosilom smo se zmenili, da se dobimo ob 17. uri pri fontani v Hlavatyjevem parku.   


Ob 18. uri smo nestrpno čakali v ogromni množici ljudi na prižig luči. Vsi skupaj smo glasno odštevali minute do prižiga luči. In končno je v vsej svoji lepoti zasijala dežela veličastnih instalacij in tisočerih luči Čudolandija.
Od daleč smo poslušali nastop svetovno znanih vokalistov Perpetuum Jazzile, saj je bilo nemogoče, da bi se prerinili bližje.





 













3. DAN
Sobota, 10. november 2018

V soboto smo se še enkrat sprehodili po Kopru do Žusterne. Še enkrat smo odšli na obisk. Zvečer pa, ko smo se odpeljali z Markovca, smo pred seboj uzrli nešteto luči, ki so svetile v daljavi. Lepo je bilo!





Ni komentarjev:

Objavite komentar