sreda, 3. maj 2017

Tridnevni izlet po Savinjski dolini

3.DAN
Torek, 2.maj 2017

Mozirski gaj-Braslovče-Trojane-Ljubljana-domov

V park smo vstopili že ob 9. uri. Nekaj časa smo ga imeli samo zase. Sprehodili smo se med rdečimi, rumenimi, belimi, pa tudi odcvetelimi tulipani. Zanihali smo orjaški tulipan in se prepustili nebeškim zvokom uglašenih vetrnih zvončkov. S tem smo okolico, svoje telo in avro očistili negativnih energij in priklicali srečo. Ogledali smo si razstavo eksotičnih živali in etnografske objekte. Srečali smo junake iz risank. Nasmejali smo se zaljubljenim papigam in klepetu med kanarčkoma.

 



Uglašeni vetrni zvončki.
 

Razgledni stolp.


Potomka najstarejše trte na svetu in kapelica sv. Valentina.

Odcveteli.
 



Zaljubljeni parček papig Agapornis.

Obojestransko ogledovanje.

Vodni mlin.


Žaga Venecijanka.
 

Kraljevi piton.
 

Rdečerepi udav.
Bradata agama.


Čebelnjak.
 

 

 
Ko se je začel park polniti z obiskovalci, smo ga mi zapustili. Ostal nam je še dobršen del dneva in iskali smo še nekaj zanimivega, da ga bi zapolnili. Ideja je padla, da bi si ogledali Braslovško jezero.


Najprej smo zagledali župnijsko cerkev, ki je najstarejša stavba v Braslovčah. Odpeljali smo se do jezera, ki je priljubljena točka za ljubitelje sprehodov in ribolova. Okoli jezera je speljana urejena pot v dolžini 1,5 km. 



Okoli jezera.

 

Okoli jezera.

Braslovče.

Cerkev Marijinega vnebovzetja.
A.M.Slomšek in Franc Kosar.


 

Iz Braslovč smo se odpeljali še do Žovneškega jezera v Podvrhu, ki je po površini največje v braslovški občini in meri 49 ha.

Žovneško jezero.


Jezero je nastalo z zajezitvijo potoka Trnavca in služi predvsem namakanju kmetijskih površin. Pot, ki nas je peljala do jezera je ozka in tudi prostora za parkiranje ni. Edina dva, kjer bi lahko parkirali sta bila zasedena. Hoteli smo se obrniti, pa tudi prostora za obračanje nismo našli. Kar malo smo se namatrali, da nam je uspelo.


Z jezera smo nadaljevali do Trojan. Tu smo kupili krofe, ki smo jih s sabo odnesli na obisk v Ljubljano. Skupaj s sončnimi žarki smo se poslovili in se odpeljali domov. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar