sobota, 13. maj 2017

Še malo Italije / Spilimbergo

3. DAN
Petek, 12. maj 2017

San Daniele del Friuli-Lago di Ragogna-Ragogna- Spilimbergo (22 km)

Lago di Ragogna

Ponoči so se vrstili nalivi dežja in tudi zbudili smo se v deževno jutro. Ko pa je izza oblakov pokukalo sonce, smo se še enkrat sprehodili po ulicah in trgih San Daniela. Potem pa smo si zaželeli malo drugačnosti in odpeljali smo se proti Lago di Ragogna, ki se nahaja v Videmski pokrajini.

Makadamska pot.

Oljna repica.
Tam pa se je našemu GPS-ju čisto utrgalo. Peljal nas je po makadamski cesti, ki je bila sprva dovolj široka, potem pa je postajala vse bolj ozka. V iskanju prostora za obračanje, nismo imeli sreče, zato smo nekaj časa vozili ritensko. Potem pa smo rajši sledili smerokazom, ki so nas pripeljali na veliko parkirišče zraven jezera.


Jezero je ledeniškega izvora in ima elipsasto obliko.

 
Povzpeli smo se na razgledni stolp, kjer smo na griču v daljavi opazili srce narejeno iz kamna.

Ragogna

Ustavili smo se v Ragogni in nadaljevali v Spilimbergo.

 


Spilimbergo - Mesto mozaikov

V Spilimbergu smo parkirali na PZA-ju, kjer je vsa oskrba zastonj. Ravno pravi čas, saj je zagrmelo in začelo je deževati. Skuhali smo si kosilo in počakali, da je nevihta minila. V mestu se nahaja znana šola mozaikov, kjer se v izdelavi mozaikov izpopolnjujejo študenti iz vsega sveta. Ogledali smo si staro mestno jedro z lepo okrašenimi in poslikanimi palačami, gotsko katedralo,...

PZA (N46,10828 E012,90535)



 











 










Ni komentarjev:

Objavite komentar