ponedeljek, 27. marec 2017

Kamp Terme Lendava

1. DAN
Ponedeljek, 27. marec 2017

Velika Polana - Terme Lendava

Vsako leto v mesecu marcu se odpravimo na morje. Letos pa smo smer spremenili in se odločili za kamp Terme Lendava. Od doma smo se odpravili ob 10. uri dopoldne in že prvi postanek naredili na Trojanah. Tam smo se posladkali s krofom in popili kavo. Potem pa smo po avtocesti hiteli  proti Veliki Polani. Že nekaj let imamo željo, da obiščemo "Evropsko vas štorkelj". Ko smo prispeli v Veliko Polano, smo bili kar malce razočarani. Štorklje se še niso vrnile, čeprav nam je bilo rečeno, da so že prispele.

Velika Polana

V Veliki Polani smo si ogledali rojstno hišo pisatelja Miška Kranjca, farno cerkev posvečeno Srcu Jezusovemu, Park Dežela štorkelj.
Občina Velika Polana.
Cerkev Srca Jezusovega.

Park Dežela štorkelj.
Lesena skulptura.

V parku so postavljene informativne table.

Sprehajalna pot.





Domačija Miška Kranjca.


Kip Miška Kranjca (1908-1983) in osnovna šola.

Iz Velike Polane smo nadaljevali proti Mali Polani. Tam v zaselku Mačkovci ob potoku Črncu stoji še eden zadnjih ohranjenih potočnih mlinov v Pomurju Copekov mlin. Nahaja se na samem obrobju Polanskega gozda, ki je poznan kot eno večjih rastišč črne jelše v Evropi.

Obrobje Polanskega loga.

Copekov mlin in črne jelše.

Copekov mlin.

Ko smo si ogledali Copekov mlin, ob njem posedeli in se naužili tišine, smo nadaljevali do naše končne destinacije kampa Terme Lendava.  Tam smo se najprej prijavili v hotelu Lipa. Zapeljali smo se v kamp in si poiskali parcelo.

Hotel Lipa.


Naša parcela.

Ko smo se dobro namestili, smo kar nekaj časa obsedeli in uživali na toplem soncu. Potem pa smo se odpravili na kratek sprehod. Po njem pa je bil že čas za kopanje v parafinsko termomineralni vodi. Z užitkom smo se spustili v bazen za plavanje, pa v bazen za sedenje, pa ponovno v bazen za plavanje. Kopanje v praznih bazenih je bilo eno samo zadovoljstvo.







Bila je že tema, ko smo se vrnili v AD. Čakalo nas je samo še spanje in sladke sanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar