sreda, 29. marec 2017

Kamp Terme Lendava

3. DAN
Sreda, 29. marec 2017


Vstali smo tako zgodaj, da se življenje v kampu še ni prebudilo.
Meglice so se dvigale iz bazena "grozd", ki je od sredine septembra do maja namenjen naturistom.
Za ta dan smo planirali kolesarjenje do kapelice sv. Trojice, razglednega stolpa Vinarium in Piramide.

Lendavske gorice obsegajo vinorodne griče med Dolgo vasjo, Lendavo, Pinci in mejo z Madžarsko. Prištevajo se med najbolj strnjena slovenska vinorodna področja. 
Kapelica sv. Trojice.

Nekoč, v času turških vpadov, je na mestu kapelice stala vojaška postojanka, ki je zaradi skrbno izbrane lege Turki nikoli niso mogli zavzeti. Po koncu turške nevarnosti so hvaležni verniki in ugledna družina Gludovacz, v letih 1727/28 dali zgraditi kapelico.
 

Okrog kapele leži najstarejše pokopališče v Lendavi z umetniško izdelanimi nagrobniki.

V njej je na ogled naravno mumificirano truplo Mihaela Hadika, ki je po legendi umrl v največji bitki s Turki leta 1603.
Lendavske gorice in stolp Vinarium.

Langoš.
Stolp Vinarium.



Razgledni stolp Vinarium Lendava je visok 53,5 m. Z njegovega vrha je v lepem vremenu prekrasen razgled na ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije.

 

Piramida je s svojimi 327 m najvišji vrh Lendavskih goric. Nekoč je tukaj bila opazovalnica in točka, od koder so meščane obveščali o nevarnostih pred turškimi vpadi v mestu.
Vzemi si čas za dobre stvari!

Z napisom na naslonjalu klopce smo se popolnoma strinjali. Všeč nam je, ker si tudi mi vzamemo čas za dobre stvari, za tisto kar imamo radi, pri tem uživamo in se imamo lepo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar