ponedeljek, 20. oktober 2014

Odkrivamo Dolenjsko

Nedelja, 12.oktober 2014

Veliki Dol-Podsreda-Veliki Dol


Vsako leto drugi vikend v oktobro se v trgu Podsreda odvija prireditev, ki je posvečena kozjanskemu jabolku, jablani in sadovnjaku.

Letos smo se tudi mi odpravili v Podsredo. Tam smo se sprehodili med stojnicami in si ogledali ponudbo. Kupili smo dobra in sočna jabolka in volnene rokavice. Ogledali smo si razstavljene vrste jabolk, gobjo razstavo, peko kostanjev. Zanimiva je bila predstavitev ročnega pobiralca jabolk, orehov in lešnikov.
Ko smo že odhajali s sejma, smo zagledali buče čajote in jih kupili. Doma smo jih komaj olupili, saj zelo bodejo. Iz dveh smo pripravili okusno rižoto in solato. Eno smo shranili. Upamo, da nam bo ostala in jo bomo lahko drugo leto posadili najprej v cvetlični lonec in potem na prosto. 
Na Veliki Dol smo se vrnili s polnim prtljažnikom jabolk. Ko smo jih pretovarjali, se nam je na cesto postavila bogomolka v svoji značilni molitveni drži. Opazovala nas je z velikimi sestavljenimi očmi. 

Tudi ta dan smo se imeli zelo lepo. Za zaključek dneva pa nas je zvečer še prijetno presenetilo na eni strani jesensko obarvano nebo in na drugi strani čisto drugačno.   

Ni komentarjev:

Objavite komentar