sreda, 19. april 2017

Potepanje po Umbriji / San Leo

1. DAN
Torek, 18. april 2017

Idrija-Verucchio-San Leo (466 km)

Za potepanje po italijanski deželi Emiliji-Romanji, Marcheju in Umbriji nas je malo za res in malo za hec dokončno prepričala italijanska serija o župniku Don Matteu. Ta se dogaja v Gubbiu in kasneje v Spoletu. S pomočjo maršala Nina Cecchinija, prirojeno intuicijo in obsežnim znanjem o človeški duši, mu uspe reševati različne kriminalne primere, vključno z umori. Je prijazen, ljubeč v odnosu do ljudi in prav vsakemu zna prisluhniti ob njihovih težavah in jim nevsiljivo pomagati. Lahka serija, mogoče včasih tudi malo neumna.

Od doma smo se odpravili v mrzlem, deževnem jutru.

Verucchio

Ko smo se peljali skozi Verucchio, nas je tako pritegnil, da smo si ga morali ogledati. Parkirali smo in se v dežju sprehodili znotraj mestnega obzidja. Postali smo na trgu in vijugali po ozkih ulicah. Tudi tukaj bi lahko prespali.

















San Leo

To starodavno mestece se nahaja na nadmorski višini 589 m. Zapeljali smo se po krajšem klancu in se skozi vhodna vrata odpeljali po ozki ulici v center mesteca. Močno je deževalo in odločili smo se, da se vrnemo do parkirišča za avtobuse in malo počakamo. Dež ni ponehal in tako smo se vseeno peš odpravili do trdnjave, ki bedi na skalnem pomolu nad mestom. V vetru, dežju in  meglicah smo se sprehodili po starodavnem mestu. 

Cesta v mesto.




P in spanje (N43.89586  E12.35021)



Trdnjava.













Ni komentarjev:

Objavite komentar