torek, 2. junij 2015

Potepanje po Makedoniji

11. , 12., 13. DAN
Petek, 15. - Nedelja, 17. maj 2015

Manastir Prohor Pčinjski-Veliki Dol

 
Čeprav je zvečer zagrmelo, se zabliskalo in padlo nekaj kapelj dežja, smo se zbudili v lep dan. Ker je bil to naš zadnji dan, smo ob 6 uri in 30 minut bili pripravljeni na odhod. Odpeljali smo se po mostu čez reko Pčinjski.

Na razgledni točki smo se ustavili in se še enkrat ozrli. Prepričali smo se, da samostan stoji na gozdnatem pobočju gore Kozjak. Z vseh strani ga varujejo in objemajo zeleni gozdovi.

Po avtocesti smo hiteli proti domu.
 

 
 Skozi Beograd smo se že vozili v dežju.

Dež nas je spremljal skoraj do slovenske meje. Po 9 urah vožnje s postanki, smo prispeli v Krško in se usmerili na Veliki Dol na obisk. Tam smo parkirali na našem stalnem mestu in še dva dni uživali.

Bilo je lepo, zanimivo potepanje. Potepanje, kjer smo na vsakem koraku srečevali prijetne ljudje, ki so radi klepetali in nas bili veseli. Veliko od njih je delalo v Sloveniji in jo imajo radi. Bili smo zadovoljni s spanjem pred hoteli, počutili smo se varno in imeli smo internetno povezavo.  Prevozili smo 3006 km in zapravili sploh ne veliko, največ za bencin in cestnino. Vstopnice za oglede sploh niso bile drage in tudi hrana ne.
Na potepanju smo si za najljubših 10 izbrali: Tetovo s Pisano džamijo, Popova Šapka (če odmislimo raztresene smeti in lačne pse), Ohrid, planina Galičica, Dolina kamnitih lutk Kuklica, kanjon Matka, Prilep, Kratovo, Bitola in Prespansko jezero.

Ni komentarjev:

Objavite komentar