nedelja, 2. november 2014

Kucelj na Čavnu

Petek, 31. oktober 2014

Današnji državni praznik,  dan reformacije Slovenci praznujemo od leta 1992. Slovencem je reformacija prinesla prvo knjigo in s tem knjižni jezik. Mi smo ta dan izkoristili tako, da smo se odpeljali do Cola, zavili desno in se ustavili na Predmeji.
Tam smo parkirali in se po markirani poti odpravili na Kucelj na Čavnu.

Med hojo po gozdu smo preverili temperaturo zraka. Po asfaltnem delu ceste smo se zabavali tako, da smo v golih, razvejanih, visokih, skrivenčenih drevesih iskali različne podobe živali.
Po 1 uri smo prišli do planinske koče Antona Bavčerja na Čavnu (1242 m). Bili smo med prvimi in koča nam je delovala kar nekam zapuščeno. 
Mimo nje smo nadaljevali proti našemu cilju. Pred nami se je že videl njegov vrh in mi smo se že veselili vzpona na njega. 
Vreme je bilo fantastično. Burja, ki tukaj drugače rada  gospodari, se je za ta dan umaknila. Bili smo ji zelo hvaležni.
Po 40 minutah lahkotne hoje smo prispeli na vrh 1237 m visokega Kuclja. Vpisali smo se v vpisno knjižico in se lotili malice. Sedeli smo na vrhu, kjer nas je grelo sonce in s pogledom zajemali vse naokrog. Bilo je tako lepo, da smo se kar nekaj časa zadržali. 
Ob vračanju nismo mogli mimo velikih suhih kobulnic.


Vrnili smo se do koče, ki pa je sedaj kazala čisto drugo podobo. Bilo je živahno in glasno. Posedeli smo na klopci, popili kavo in se počasi odpravili na izhodišče. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar