torek, 4. november 2014

Koča Mladika na Pečni rebri (733 m)

Nedelja, 2. november 2014

Nedeljski dan smo sprva mislili preživeti kar doma. Ampak takoj, ko se je pokazalo sonce, nas je vleklo ven. Odločili smo se, da se odpeljemo proti Postojni. Že večkrat, ko smo se z morja vračali domov,  nas je v Postojni vleklo proti  koči Mladika na Pečni rebri.
 
Parkirali smo ob spomeniku NOB. Po krajšem vzponu skozi gozd, smo prišli na cesto in kratek čas hodili po njej. Nato smo zavili desno na pobočje in se tik pod vrhom obrnili. 
 
Usmerili smo se proti zvonu želja in ga z željo v mislih zacingljali. KS Postojna je leta 2005 na pobudo občanov zraven postavila križ v spomin na slovo papeža Janeza Pavla II. ter z željo, da bi povezoval  vse ljudi dobre volje naše dežele.
Od tam smo se spustili do koče, kjer je bil lep razgled na Postojno in njeno širšo okolico.
 
Vračali smo se kar po asfaltirani cesti. Drevesa poškodovana v februarju od žledoloma, so povsod kazala svojo žalostno podobo. 
 
Ker se nam še ni hotelo domov, smo se sprehodili še po Postojni. Všeč nam je bila človeška ribica obešena na stavbi Inštituta za raziskovanje krasa.
Zaokrožili smo mimo Šolskega centra Postojna.
Ustavili smo se v mestnem parku, kjer so postavljene informacijske table, ki so nas popeljale po vseh krajevnih skupnostih v občini. Tam smo si prebrali o njihovih znamenitostih, kolesarskih in pohodniških poteh.  
Kazalci na uri so kar prehitro bežali in čas je bil, da smo se odpravili proti domu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar