sreda, 11. september 2024

Nenačrtovani potep po hrvaškem Zagorju

1. DAN / Petek, 6. september 2024

Idrija - Trojane - Slovenska Bistrica - Maribor - Ruše

Nepričakovano sva se po opravkih morala odpeljati v Maribor.

Ker sva od doma štartala že pred kosilom, sva naredila postanek na Trojanah.

Parkirišče (46.394570, 15.568073)

V nadaljevanju vožnje sva se ustavila v Slovenski Bistrici, kjer sva brezplačno parkirala na parkirišču v bližini Športnega parka. 

Slovenska Bistrica

Od tam sva se peš odpravila na ogled Slovenske Bistrice. Od zunaj sva si ogledala grad in se sprehodila po ulicah in trgih Slovenske Bistrice. 

Grad Slovenska Bistrica

Trg svobode z nekdanjim hotelom in spomenikom Bombaš

Cerkev Marije sedem žalosti

Rotovž

Trg Alfonza Šarha z baročnim Marijinim znamenjem iz 1771. 

Cerkev sv. Jerneja

V daljavi so se čedalje bolj nabirali temni oblaki. Ko pa je tudi zagrmelo, sva se hitro začela vračati proti AD. Do njega sva prišla tik pred močnejšim nalivom z vetrom. Med čakanjem, da se bo nevihta umirila, sva se dogovarjala kam bi se odpravila na petdnevni potep. Prva na seznamu je bila Madžarska. Že pred časom sem naredila načrt za oglede krajev in mest okoli Blatnega jezera. Ker je bil vmes napovedan tudi dež, se za to nisva odločila. Rajši sva se usmerila na hrvaško Zagorje, o katerem sva tudi že kar nekaj časa razmišljala.

Počakala sva kakšno urico ali več, da je prenehalo deževati in se potem odpeljala v Medicinski in wellness center Fontana Maribor. Od tam sva se ob 21.30 uri odpeljala na PZA Ruše, kjer so že bili parkirani trije AD. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar