nedelja, 11. oktober 2020

Kamp Adria Ankaran

Sreda, 7. - nedelja, 10. oktober 2020 

Na lov za sončnimi žarki sva se za nekaj dni odpravila na slovensko obalo. Parkirala sva v kampu Adria Ankaran. Čeprav sva se tokrat odločila, da bova več ali manj samo brala in posedala pred AD, sva prav kmalu ugotovila, da je to za naju misija nemogoče.

Od doma sva se odpravila v dežju in v kamp prispela, ko je dež že prenehal. Zaradi blata, ki se na parcelah še ni posušilo, sva izbrala parcelo 359, ki je bila nasuta s peskom.   


Že prav kmalu sva se odpravila na sprehod ob obali in kampu.

S svojim raskavim oglašanjem kra, naju je nase opozorila vrana.  




Prišla sva do hotela Convent, nekdanjega benediktinskega samostana iz XI. stoletja z urejeno okolico in starim vodnjakom. 

 

Dan sva zaključila s sončnim zahodom, ki je nebo obarval v nepozabne barve.


Že naslednji dan sva se odpravila  na dolg sprehod ob obali in glavni cesti do Ortopedske bolnišnice Valdoltra. Od tam sva nadaljevala po kamniti obali do Debelega rtiča.

Na pomolu si je mokra krila sušil sredozemski vranjek. 

Tudi drugi dan sva zaključila s sončnim zahodom. 

Razgledna točka

Tretji dan sva se odpravila po Beblerjevi planinski poti, katero sva letos že prehodila. Delala sva postanke na razglednih točkah in tam, kjer sva opazila kaj zanimivega.

Vinograd

Kačja pastirja med parjenjem.

Želod

Bogomoljka

Razgledna točka

Žižola

Lupina velikega leščurja.

Bogomoljka

Cornutijev trpotec.

Sredozemski slani travnik

Po treh urah sva bila nazaj v kampu Adria.

Zadnji dan dopusta je bilo vreme idealno za posedanje pred AD in za branje knjige. Sonce je sijalo, kamp je bil ob obali popolnoma zaseden. Najbolj korajžni so tudi zaplavali. Tako sva uživala do 17. ure, potem pa sva se odpravila domov.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar