sreda, 15. avgust 2018

Dolomiti in še več

1. DAN
Torek, 14. avgust 2018

Idrija-Most na Soči-Nova Gorica-Palmanova-Bordano-Interneppo-Piave di Cadore-Valle di Cadore (268 km)

Ko sta se Simon in Anja vrnila s kampa Orsera, smo mi že načrtovali nekajdnevno potepanje po Dolomitih. Tako mimogrede pa smo naredili še načrt za morebitne postanke na poti. Zaradi zaprte Zale in preusmerjenega prometa na ožjo cesto čez Gore, smo se rajši odpeljali po dolini Soče.

Mesto metuljev Bordano

Že prvi dan smo se ustavili v Bordanu - mestu metuljev. V planu smo imeli ogled Hiše metuljev, pa smo se premislili, saj je bilo prevroče, da bi nas Cindi lahko počakala v AD. Rajši smo se sprehodili po ulicah Bordana, kjer se je leta 1996 do leta 2000 začelo tekmovanje poslikave zidov (murales) na temo metuljev. 


Hiša metuljev.
 



 



 




 


Vsako leto so si prebivalci Bordana in Interneppa ogledali izbrane poslikave za razstavo. Eno od njih so si lahko izbrali za poslikavo svoje hiše. Prav vse poslikave (murales) na hišah so umetniška dela, ki so jih ustvarili slikarji iz vsega sveta.

Interneppo

Interneppo je majhna vasica, kjer je prav tako večina hiš poslikana. Sprehodili smo se po dolgi ulici do cerkvice in občudovali zanimive, unikatne poslikave. Tu nas je dohitel dež, ki se je napovedoval že v Bordanu. Z vetrom je nosilo velike kaplje dežja. V momentu smo bili mokri in pohiteli smo v AD.

 

 








Tizianovo mesto Pieve di Cadore 

Nadaljevali smo do našega prenočišča v Valle di Cadore. Med vožnjo je dež ponehal, pa smo se ustavili v Pieve di Cadore, rojstnem mestu največjega beneškega slikarja Tiziana Vercelli.

Parkirišče.

Vodnjak in Tizianova rojstna hiša z muzejem.


 

Glavni trg.

Kip Tiziana.

Chiesa di Santa Maria Nascentes

Razgledna točka.

Pieve di Cadore

Valle di Cadore

Valle di Cadore

PZA

Ni komentarjev:

Objavite komentar