petek, 14. september 2012

Mamica Cindi in Arrow Aldo-Miko

Nedelja. 9.9.2012
Danes popoldne smo se odpravili na obisk na Vrhniko, kjer živi Miko. Bili smo radovedni in neučakani, da ga bomo po tolikih mesecih videli. Seveda nas je tudi zanimalo, če nas bo prepoznal in kakšen kuža je postal.

Prvo srečanje med Cindi in Mikom. Miko je zelo razigran in živahen samček. Ko je zagledal Cindi, je stekel k njej in se podil okrog in okrog nje. Ona pa je lajala in lajala. Ko sta se malo umirila, jo je na kratki razdalji opazoval in čakal na njen odziv.



Potem smo se odpravili na sprehod na zeleno planjavo v bližini njihovega doma in stran od prometnih cest. Tam sta se preizkusila v hitrosti.
Cindi ni mogla mimo kupčkov zemlje, da vanjo ne bi zarila gobček. Miko, ki ga ljubkovalno kličejo tudi Mikec se je medtem valjal po travi.
Vmes je bil deležen Mileninega božanja.
Tukaj pomaga mamici Cindi pri iskanju krtkov. Ko je od razigranosti preveč silil vanjo, mu je ona takoj pokazala nezadovoljstvo. Za nekaj časa je to upošteval in bil bolj previden. Potem pa je ponovno poskušal.
Takrat mu je ona opozorilno pokazala zobe in mu dala vedeti, da jo mora spoštovati in pustiti pri miru.


Tudi Miko je hodil v malo šolo. Tam je znal biti prava mala katastrofa. Nič hudega Miko, saj je bila taka tudi mama Cindi. Na začetku je prav vse v skupini motila in tudi lajala. To pa se je z našo vztrajnostjo, nepopustljivostjo in treniranjem spremenilo. Pa tudi rek, ki pravi, da je mladost norost drži.




Odpravili smo se še na drugi del poti, ki jo Miko na sprehodu naredi. Tam sta se nežno ruvala za palico.
Ko jima je bilo dovolj, smo se odpravili še k Mikotu domov. Tam smo poklepetali o naših pasjih ljubljenčkih. Miko je bil tudi malce ljubosumen, če je bila v pozornosti Cindi. Takrat je kar krožil okoli nje in z laježem protestiral. 
Doma sem ga povabila v svoje naročje. Skočil je k meni se počasi umiril. V tistem trenutku sva začutila povezanost in bilo je kot takrat, ko je bil še majhen kuža in je bil zelo rad v našem naročju.
Mikova družina je zelo prijetna in imajo ga radi. Milena, njegova lastnica je zelo nežna punca in do Mikota preveč popustljiva. Njegovo vzgojo je tako prevzel njen oče. Pri njemu ve, da je ukaz treba izpolniti. Miko ga uboga, mu sledi in na klic priteče takoj k njemu. Problem nastane samo takrat, če se na sceni pojavi mačka.
Pri Mikovi družini smo se počutili zelo dobrodošli.  Veseli smo bili, da smo obiskali še enega našega mladička in si tako izpolnili še eno željo. Hvala Mikovi družini, da smo lahko preživeli nekaj časa v njihovi družbi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar