petek, 18. november 2011

Stari smo 4 tedne

Naši JRT-ji so stari 4 tedne. Cindi še zmeraj doji svoje mladičke. A sedaj, ko so tako veliki najprej nahrani štiri in potem še ostale tri. Vmes dobijo dodatek s skuto in sadnim jogurtom ali grisolino kašico. To jim zelo tekne in s krožnika vse poližejo. Navajajo pa se tudi na okus mletega mesa in briketkov. Prav vsem pa ta ne tekne.
Pazijo že tudi na čistočo. V kotilnici na enem delu lulajo samo še ponoči. Čez dan hodijo lulat na prostor, ki je temu opravilu namenjen. Seveda jim to vedno ne uspe in lužice naredijo tudi na drugih mestih. Zanimivo je tudi, ko jih Cindi hrani, če kakšnega tišči lulat se odpravi iz kotilnice ven in opravi zadevo. Potem se hitro vrne nazaj k mami.
Zelo radi se igrajo. V gobčku že prenašajo igrače. Zanimive so jim plišaste, cvileče igrače, razne žoge, tudi copate že okušajo. Z gobčkom ovohavajo različne žogice in jih porivajo pred sabo. Pomagajo si tudi s tačkami. Radi lezejo v kartonaste škatle. Vlečejo odejico na kateri spijo. Med igro eden drugemu grizljajo ušesa, tačke, repek.
Zelo veseli so, ko jih kdo pokliče. Repki tako delajo kot, da bodo odpadli. Odzivajo se že po imenih. Točno tisti priteče k tebi, katerega si poklical.
Na koncu igranja, tekanja, raziskovanja, crkljanja se vrnejo v kotilnico, kjer imajo tudi svojo košaro, se vanjo nabašejo in utrujeni in zadovoljni zaspijo. Potem sanjajo, se oglašajo s cvilečimi glasovi in v spanju lezejo eden čez drugega.


ARROW ALDO FROM THE CITY OF MERCURY


ABBADO ALDO FROM THE CITY OF MERCURY

AIRY ALDO FROM THE CITY OF MERCURY

ALLEGRA ALBA FROM  THE CITY OF MERCURY 
 APOLON ALDO FROM THE CITY OF MERCURY
ALETHEA ALBA FROM THE CITY OF MERCURY
ALEF ALDO FROM THE CITY OF MERCURY



 SKUPINSKI SLIKI


Ni komentarjev:

Objavite komentar