torek, 17. december 2019

Božični Vojnik

6. DAN
Ponedeljek, 16. december 2019

Hitro je minilo teh nekaj dni v Lendavi. Čeprav naju je zadnji dan mikalo, da bi zjutraj še enkrat posedela v termalnem bazenu Grozd, sva to izpustila. Rajši sva pospravila in se odpeljala na ogled Božičnega Vojnika.

Božični Vojnik

V treh ulicah v okolici cerkve sv. Jerneja, so na dvorišču hiš postavljene jaslice. Vse so nama bile zanimive, ker je bila vsaka postavitev drugačna, posebna, domiselna. Izdelane so iz različnih materialov, velikosti in oblik. Občudovala sva in se čudila bujni in neverjetni domišljiji izdelovalcev in postavljalcev jaslic. 



 







Kamnite jaslice



 

 
                            


Jaslice v naravni velikosti.







 
 




Ogledala sva si tudi razstavo jaslic, ki so postavljene v Jernejevem domu. Te so narejene iz občutljivejših materialov. Kar dvakrat sva počasi obkrožila vse jaslice, saj se jih nisva mogla nagledati. Prav vse so bile posebne in unikatne. Poklepetala sva s prijaznima domačinoma. Veliko sva izvedela o razstavljenih jaslicah, o prihajajočih dogodkih, koncertih in tudi o Vojniku.






 




Med razstavljenimi jaslicami so tudi jaslice, ki so bile razstavljene v Vatikanu, kjer sprejmejo samo 100 najlepših jaslic. Narejene so iz korenine vrbe in oblikovane v obliki kometa. Izdelal jih je g. Jože Žlaus iz Vojnika.

 

 
 



Obisk Božičnega Vojnika je bil čudovit zaključek najinega "odklopa".


Ni komentarjev:

Objavite komentar