nedelja, 9. junij 2019

Potepanje po Benečiji

5. DAN
Sobota, 8. junij 2019

Sirmione-Pesciera del Garda-Marostica-Asolo (154 km)

Ko smo zapustili Sirmione, smo se hoteli še za kakšen dan parkirati v kampu Bella Italija v Peschieri del Garda. Pa so nam že takoj povedali, da brez rezervacije nimajo prostora. Tudi drugi kamp je bil zaseden in PZA prav tako. Pa smo se odpravili v Marostico.
 
Marostica-mesto šahovske igre

Marostico je čudovito srednjeveško mestece obdano z obzidjem, spodnjim in zgornjim gradom, cerkvami. Znana je po igri šaha s živimi figurami. Prireditev se odvija na glavnem trgu vsaki 2 leti. Tradicija se je začela 1923 in se zgleduje po dogodku iz leta 1454.  


 


Mestno obzidje

 



Stopnice, cerkev in pogled na zgornji grad.

Strehe Marostica

Spodnji grad


Piazza degli Scacchi

Palazzo del Doglione in pogled na mestno obzidje in zgornji grad.

Ko smo raziskovali to prikupno srednjeveško mestece je bilo zelo vroče. Tako vroče, da se nismo odločili za vzpon do gradu. Odpravili smo se nazaj do AD, ki nas je čakal  na velikem parkirišču v senci pod drevesom. Odpeljali smo se v Asolo.

PZA Asolo (45.79579, 11.91310) 10 €/24h


Ko smo prispeli pred zaprto rampo PZA-ja v Asoli, nas je opazil Italijan. Takoj nam je pojasnil, da je treba za vstop na PZA poklicati na telefonsko številko. Ponudil se je, da bo kar on poklical. Še prej pa nam je odprl rampo, da smo se lahko parkirali. Kmalu je prišel fant s papirji, katere smo kar sami izpolnili. Plačali smo 10 € in dobili ključ za odpiranje rampe.  

Asolo-mesto s sto obzorji

Srednjeveško mestece Asolo se zaradi svoje lege, ki omogoča 360° razgled na okoliške hribe, gore in nižino imenuje "Mesto s sto obzorji". 

Fontanella Zen

Prav kmalu smo se odpravili v mestece, ki je kakšen km oddaljeno od PZA-ja.  Ko smo se vzpenjali po klancu, nas je vseskozi spremljal vonj jasmina. Vstopili smo skozi vrata in kmalu prišli do fontanelle Zen. Pri njej se radi ustavljajo kolesarji.


Sprehodili smo se po ozkih tlakovanih ulicah, pod arkadami.

Lokalne specialitete


Ogledovali smo si trgovinice z domačimi specialitetami in vini.


Presenečeni smo bili nad semaforji in številom avtomobilov, ki so vozili skozi mesto. 







Asolo







Ob vrnitvi v AD sta imela dva italijanska AD obisk. Prav lepo so se zabavali in nas ni prav nič motilo. Ob 11. uri so z druženjem zaključili. Tudi mi smo zaprli luči in prvič zaspali v tišini, brez hrupa avtomobilov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar