ponedeljek, 23. marec 2015

Kamp Porto Sole Vrsar

Sreda, 18. marec 2015

Po temni noči in z zvezdami posutem nebu, so nas zjutraj prebudili kričavi galebi. Dan smo začeli v počasnem tempu. Pretegovanje, oblačenje, umivanje, zajtrk.
Ko se je ozračje ogrelo, smo se odpravili v Vrsar, ki je samo 10 minut oddaljen od kampa. Šli smo mimo ribičev, ki so imeli delo s popravljanjem in šivanjem ribiških mrež.
Gledanje v morsko dno nas je presenetilo z ognjenordečimi morskimi zvezdami in manj barvitimi brizgači.
Pred nami se je na vrhu grička v soncu razkazoval turistični Vrsar.
 
Po strmi ulici smo se povzpeli do vodnjaka.

Z nenačrto hojo po ozkih, krivih ulicah, smo naleteli na razgledno točko Casanova.
Giacomo Casanova italijanski pustolovec in pisatelj, legendarni ljubimec in osvajalec ženskih src je živel v Vrsarju od leta 1743 do leta 1744.

Vrsar je bil kot predzgodovinsko naselje na vrhu grička obkrožen z enostavnim obrambnim obzidjem. V srednjem veku je bil obkrožen z obzidjem in utrjen s stolpi. Cerkev sv. Martina in zvonik ob cerkvi, ki je bil zgrajen leta 1991.
Kar dolgo časa smo se zadržali v Vrsarju. Ob vrnitvi pa smo zopet posedali pred AD in opazovali morje, galebe, sprehajalce in delo na urejanju parcel.
Ob 18. uri in 11 minut se je sonce poslovilo. Tudi mi smo se umaknili v AD in čas izkoristili za branje knjige  Ženska na konju in Najbolj seksi moški.

Ni komentarjev:

Objavite komentar