ponedeljek, 27. maj 2024

Pristaniški dan Luke Koper

5. DAN / Sobota, 25. maj 2024

Po zajtrku smo se peš odpravili po starih ulicah Kopra. Tako smo prišli do Luke Koper, kjer smo opazili, da se tam nekaj dogaja. Seveda smo šli pogledat in izvedeli, da je to dan, ko je Luka Koper odprla svoja vrata za obiskovalce na že tradicionalnem Pristaniškem dnevu.

Obiskovalcev je bilo zelo veliko, vendar nam je vseeno uspelo, da smo se z avtobusom in vodičko zapeljali na ogled edinega slovenskega tovornega pristanišča, ki je velik za kar 370 nogometnih igrišč. Veliko smo videli in izvedeli o varstvu okolja, delu in strojih na kontejnerskem, potniškem in avtomobilskem terminalu, pa terminalu za sadje, les, tekoče tovore. Ogled je bil zelo zanimiv in poučen.







Po uri ogleda smo polni vtisov in otroških vprašanj izstopili iz avtobusa. Takoj smo se postavili v vrsto pred turistično ladjico Laho in počakali na vkrcanje.

 

Ko smo se vkrcali, smo kar nekaj časa čakali na odhod. Po petnajstih minutah pa so nam povedali, da se moramo izkrcati. Zapihal je veter, menda se je tam na morju nekaj dogajalo in zaradi naše varnosti so rajši odpovedali ogled. Po izkrcavanju smo se vrnili na PZA. Pospravili smo in se ob 18. uri odpravili proti domu.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar