sreda, 25. september 2024

Potepanje okoli Balatona / Lenti in Heviz

1. DAN / Torek, 24. september 2024

Po končanem varstvu vnukinj, sva se odločila, da je čas, da se odpraviva na nekajdnevno potovanje. Narejen plan za potepanje po Apuliji sva izpustila, saj nama je za to zmanjkovalo časa. Pa sva se odločila za potovanje po Madžarski, kjer z AD še nisva bila, sva jo pa pred mnogimi leti obiskala s turistično agencijo. Najin namen je bil videti mesta, znamenitosti in zanimivosti okoli Balatona oz. Blatnega jezera oz. "madžarskega morja" kot mu pravijo domačini. Hitro sem naredila okvirni plan, ostalo pa sem prepustila obiskom turistično informacijskim centrom in prospektom, ki jih tam dobiš. 

 Idrija - Trojane - Lenti - Heviz

Od doma sva se odpravila v dežju. Na Trojanah sva naredila postanek za kosilo in potem še vedno v dežju nadaljevala pot. V Celju je že posijalo sonce. Ustavila sva se na bencinski črpalki Grabonoša, kjer sva dotankala bencin. Ob 14. uri sva prečkala mejo z Madžarsko. 

Lenti

V Lentiju sva prav tako naredila postanek. Poiskala sva MBH banko, kjer sva nekaj evrov zamenjala za forinte (HUF). Potem pa sva se sprehodila do cerkve sv. Mihaela (Szent Mihály) iz 13. stoletja. Mimo trojnega vodometa, blokov in čudovitega parka s cvetličnimi figurami, sva se vrnila v AD. 

 

Iz Lentija sva nadaljevava v Heviz in sicer v kamp Castrum (46.78235, 17.19635)

Na poti.

Camping Castrum Heviz

V kamp sva prispela ob 17. uri. Prijavila sva se na recepciji in si poiskala parcelo. Ko sva se ravno parkirala, se je pojavila kratkotrajna ploha.

Ko je dež ponehal, sva se odpravila na večerni sprehod.

Ni komentarjev:

Objavite komentar