ponedeljek, 10. junij 2024

Razstava mozaikov Od pusta do dopusta in Cerkniško jezero

Nedelja, 9. junij 2024

Po kosilu naju je lep, sončen dan prepričal, da sva se odpravila na izlet. Med razmišljanjem kam, sva izbrala Cerkniško jezero, ki nama je v vseh letnih časih zelo všeč. Ko sva prispela v Cerknico, se je pred Kulturnim domom dogajala nekakšna prireditev, ki pa sva jo že malo zamudila. Parkirala sva v bližini in odšla pogledat. Izvedela sva, da je otvoritev razstave mozaikov z naslovom Od pusta do dopusta. Članice Mozaične sekcije Kulturnega društva Rak Rakek so izdelale zanimive portrete butalskih mask. Na otvoritev je prišlo tudi nekaj Butalcev, katere smo z navdušenjem pozdravili. Po taktih harmonikarja je zaplesala folklorna skupina. Na koncu smo se lahko posladkali s številnimi sladkimi dobrotami in pijačo. Pred odhodom sva se sprehodila od portreta do portreta. Čestitke prav vsem članicam Mozaične sekcije, ki so tako do potankosti izdelale čudovite portrete, nas z njimi razveselile in polepšale dan.

Razstava mozaikov Od pusta do dopusta

 


Presihajoče Cerkniško jezero

Po ogledu portretov butalskih mask, sva se odpeljala do Cerkniškega jezera. Naredila sva dolg sprehod po glavni makadamski cesti in po poteh ob travnikih, kjer ni bilo vode.   

 

Vsake toliko časa je zapihal močan veter in sonce se je skrilo. Ko pa je postajalo tudi vse bolj hladno, sva se odpravila domov.